Materyalizme Karşı Psişizm El Sembolizmi Ve İnançlar Tanrı, Doğa

El Sembolizmi ve İnançlar

Tanrı, Doğa ve tüm yüksek ruhani inanç sistemleri İnsan evladıyla rüyalar, psişik ve sezgisel olaylar ile iletişim kurar. Bu varsayımda da bulunan ve buna inanan yine bizleriz.

Algıladığımız işaretler, semboller veya gelen mesajlar tamamen doğal veya yapay olabilir. Doğal olanlar görmesini bilenler için zaten tabiatta mevcuttur. Diğerleri ise yapaydır, yani kendi inanç sistemimize uydurduğumuz ve kendi sınırlarımızda algılayabileceğimiz işaretlerden ibadettir.

İster doğal olsun ister yapay, bazı okült, yani gizli semboller vardır ki, bunlar ruhani alemde bir çok farklı anlama gelebilir. Bunların aslı (orijini) kişinin ruhani algılama sistemine bağlıdır. Bu semboller ritüel, dua, seremoni, kutlama gibi kutsal hadiselerde kullanabilir.

Dinlerin hemen hepsinde ‘’EL’’ ilahi ve etkileyici bir güce sahiptir.
Katolik kiliselerinde ve sanatında ‘EL’ sembolizmine sıkça rastlarız. Michaelangelo, Adem’in Yaratılışı adlı eserinde bunu çok net bir şekilde betimlemiştir. Kiliselerde bu konuyla ilgili  bir çok başka örnek bulabiliriz.

Ancak bütün dinlerde ve ‘izm’ lerde Bir olana yalvarırken, dua ederken veya meditasyon yaparken el duruşları önemlidir. Niçin yaptığımızı bile bazen bilmesek bile, sanki iç güdüsel bir şekilde ya avuçlarımızı göğe doğru açar, ya da birleştirip birbirine kavuştururuz. Bazıları kalbini tutar, bir diğeri kendi inanç sistemindeki sembolleri yapar.

Fatma Ananın eli kutsal sayılır mesela, çünkü o bir güç sembolüdür. Bereket, kuvvet ve uğur getirdiğine inanılır. Bizde Fatma’nın Eli diye bilinse de başka isimleri de vardır. Arapça’da Hamsa Eli ,Hindu’lar Humsa Eli, Museviler de ise Hameş Eli veya Miryam’ın Eli olarak bilinir.

Gelelim işin daha mistik kısmına.

Mistizm’de ‘EL’ işareti

Perde arkasında ‘Gizli El’ diye tabir edilen çok önemli bir olgu vardır.
İlluminati ve benzeri gizli, hatta adı bile anılmayan bazı oluşumlarda kullanılan EL sembollerine bir bakalım.

Bu tür bilgiler, genelde bazı sebeplerden dolayı bu tarz tarikatlardan bir şekilde çıkmış ,uzaklaştırılmış veya çok gizli bir şekilde bu bilgileri sızdırmış kişilerden edinilmekte.

Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler ‘Abone Top Secret Forum’  ve ‘Hidden Hand’ i araştırabilir.

Ellerimizi bazen sözlerle ifade edemediğimiz noktalarda kullanırız. Akdeniz insanlarının Avrupai ve soğuk iklimlerdeki insanlara göre daha heyecanlı ve duygusal yapıda olduğunu herkes bilir. Genelde aklımızla değil kalbimize göre davranırız. Bu durumda da eller kollar konuşurken çok işimize yarar, yalan yok 🙂
Ama bütün bu içten gelen ateş gibi gözüken jest ve mimiklerin de bir nevi bir büyü tekniği olduğunu unutmayalım.

Ted Andrews’un Büyüsel Dans Teknikleri adlı bir kitabı vardır. Orada gün içerisinde, ister evde ister işte nerede olursak olalım ellerimizi ve bütün vücut dilini nasıl kullanmamız gerektiği ayrıntılı bir şekilde işler. Ben çok etkilenmiştim o bilgilerden. Gözümüzü bile ne zaman nasıl hangi yöne çevirdiğimiz önemliymiş meğersem. Denedim… tutu mu?
Tuttu gerçekten…tesadüf mü?
Bilemem, çünkü ben tesadüflere inanmam.
İnandığım ve deneyimlediğim tek şey, neye mana yüklersek o güçlenir. İster taşa, ister güneşe, ister görünmeyene….her neye bir mana yüklersek oradan  niyetimizin yansıması gelir. Kötü niyet kötüyü, iyi niye iyiyi çeker. Elini öyle veya böyle tutmuşsun ,çokta birşey fark etmez, diyeceğim ammmaaa şöyle de bir gerçek var ki, kitle histerisi.

Kitle Histerisi

Çok aşırı ve yıkıcı olayların yaşandığı, savaşılmış, kan dökülmüş, ayrılıkların yaşanmış olduğu veya sevginin çok yarım kaldığı toprakların veya mekanların enerjisi ağırdır. Biraz açık ve hisleri güçlü kişiler anında bu enerjiyi hisseder.
Bazıları buna kurşun der, gider kurşun döktürür. Kimisi başka ritüeller yapar ve bu ağırlığı yok etmeye çalışır.
EL’imizden geleni yaparız.
Günümüze kadar gelen bu EL sembolleri, İnsanoğlunun tükendiği güne kadar varlığını sürdüreceğe benziyor.

Günümüzde toplumun yeni tanıştığı dört parmak. Nam-ı diğer R4bia

Ülkemizde en taze örneklerden biri Rabia işaretidir.
Kimilerine göre Rabia Arapçada  ‘dördüncü, dört’ anlamına gelen İsimdir. İslam’ın ilk asırlarında Kudüs’te vefat eden, Allah’ın takvalı kullarından Rabiatü’l Adeviyye hanımdan gelme bir isimdir.

Ezoterik anlamda 4 rakamı kare, dörtgen ve dikdörtgenle özdeşleştirilir. Bu, iki dişi ve iki eril enerjinin birleşimini temsil eder. Bu biçimiyle, pozitifle karşılaşan negatifin birleşmesinden oluşmuş maddeyi ve onun aldığı şekli temsil eder.
Eski kültürlerde dünyevi alemi temsil eder.


Başka bir görüşe göre aynı işaret, yani 4 parmaklı R4bia işareti Masonik bir semboldur.  Masonlar arasında kendilerini, çoğunlukla topluma açık yerlerde, tanıtmak ve karşısındakini tanımlamak amacıyla, kısacası aynı klandan olduklarını göstermek amaçlı gizlice kullandıkları bir semboldür ve  normal insan gözüyle neredeyse fark edilemez. Tokalaşırken dokundurulan küçük parmak veya sadece onların vakıf olduğu başka sembolik hareketler gibi.
Bu Rabia işaretine benzer dört parmak ta bunlardan biri.
Şunu eklemeliyim ki, bu sembolün, Masonik olması/olmaması Rabia’yı günümüze taşıyanların da mason oldukları anlamına gelmez. Yazının başında da belirttiğim gibi, yapay sembollerin inançlara göre birçok anlamı olabilir.

İstenmeyen enerjiyi durdurmak veya geri püskürtmek için yapılan EL hareketi,  istenilen ve davetkar EL hareketi bellidir. Hepimiz kullanırız. Ama bu derin ve mistik el hareketlerinin gittiği farklı yerler ve boyutlar var.

Günümüzde yeniden keşfedilmiş olan kadim Reiki enerjisi tamamen ellerden akan yaşam enerjisi ile şifa verme tekniğidir.
Bu enerji akımı herbirimizde mevcuttur, sadece onu hissedebilmek ve kullanabilmek için bazılarının yol gösterici guruplara ihtiyacı vardır. Şahsen kişi kendini ne kadar iyi tanır ve dengeli bir yaşam sürerse, zaten bu akışı kendi keşfeder ve herhangi bir ‘hoca’ya ihtiyaç duymaz.

Kısaca ‘eller’ uhrevi ve dünyevi hayatta gelmiş geçmiş kullanılan en çok kullanılan ve en önemli önemli sembollerden biridir, onları kullanırken daha farkında olmaya ne dersiniz bundan sonra? 🙂

https://www.facebook.com/emine.altindall/

  • Leave Comments