ABYZOU

Menşei: Yahudi mitolojisi

Abyzou Yakın Doğu ve Avrupa’nın folklorunda ve mitlerinde bilinen kadın iblistir düşüklerden ve bebek ölümlerinden sorumlu olduğuna inanılır. kısır olduğu için bunu kıskançlık cinneti ile yaptığı söyleniyor.

Büyülü uygulama olan syncretic antika ve erken Ortaçağ çağdaki birkaç metinde Kıpti ,Mısır Alabasandria içinde, Lilith ile tanımlanır ve Gylou ile Bizans kültürünün, ancak İbrani geleneğinde olduğu söylenir Birçok ya da hemen hemen sayısız isimler kullanır.

Ayrıca Byzou vb Abizou, Obizu, Obizuth, Obyzouth, yazıldığından Abyzou balık veya yılan nitelikleri ile muska temsil edilmektedir.

Onu en eksiksiz edebiyat temsillerinde , ilk yüzyıldan beri bilim adamları tarafından çeşitli yollarla, Süleyman’ın cinlerinden biri olarak ta tasvir edilir.

Diken Abyzou ilkel deniz Sümer masalına benzer kadın bir şeytana bağlanır. Diken adı “Abyzou” abyssos Yunanca kelime (“The Abyss”) bozuk bir şekli olarak görünse de, Yunan Asur Apsu veya Sümer Apsû olarak anıldı, deniz dünyasının ayırt edilmezi Babilli Tiamat, Tekvin Kitabı’nda veya İbranice Tehom a eşdeğer olarak Sümer inanç, sistemini oluşturdu. Organizasyon sonra Apsû erkek (tatlı su) ve dişi Tiamat (tuzlu su) içinde bölünmesi, iki ya da aseksüel olarak başlangıçta Mar oldu. Lilith dahil olmak üzere kadın iblislerin en iyi bilini çoğu zaman ilkel denizlerden gelmiş söyleniyordu. Klasik Yunanistan’da, çekicilik ve ölümcüllüğünü birleştiren kadın deniz canavarları da, Sirenler, kartallar ve hatta perileri ve denizkızlarının (deniz ve Forkis antik tanrı kızları vardı) Gorgon’dan dahil olmak üzere, bu gelenekten kaynaklanıyor olabilir.

Septuagint, İbranice Kutsal Yunan sürümünde, kelime Abyssos -os biten Yunan isimler genellikle erkek olmasına rağmen, kadınsı cinsiyet olan bir isim olarak kabul edilir. Abyssos Yaratılış önce kaotik deniz yaratığı karanlık Mezopotamyada Apsû anlamına eşdeğerdir. kelime de geleneksel olmayan “derin” olarak tercüme edilir Vahiy kitabında, altı kez tekrarlanır. Hıristiyanlıkta , cehennem “çukur” olarak. Diken özünde, Sümerce Apsû Hıristiyanlıkta şeytan “büyükanne” olduğunu söylenir.

No: Kimi yapılar ile etimolojik ve sosyolojik olarak incelendiğinde, yapısal olarak bizim kültürümüzdeki kötü cin Alkarısı inancı ile de örtüşmektedir.

  • Leave Comments